V chladničke sa povaľoval tvaroh, škoda ho nevyužiť na koláčik.
Na tento tvarohový sen potrebujeme:
225 g kakaových sušienok
50 g masla
400 g jemného tvarohu
225 g kvalitnej horkej čokolády
100 g cukru
4 vajíčka
280 ml šľahačkovej smotany
5 PL čokoládového alebo kávového likéru
tuk na vymastenie formy
Postup:
Dno tortovej formy vymastíme. Sušienky pomoelieme alebo podrvíme a zalejeme ich rozpusteným maslom.
Hmotu preložíe a popritláčame lyžicou o dno formy. Korpus necháme vychladnúť. Ja som ho dala na chvíľu do chladničky.
Medzičasom si vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu. Rúru predhrejeme na 150°C.
Vyšľaháme si tvaroh, cukor a vajíčka do penista. Na najmenších otáčkach pomaly primiešavame do krému čokoládu, smotanu a likér.
Zmes nalejeme na korpus a pečieme približne hodinu. Zákusok je hotový, keď je lesklý, rôsolovitý a v strede tmavší.
Necháme vo forme vychladnúť a niekoľko hodín odstáť.
Na záver môžete poliať likérom alebo čokoládovou polevou - pred podávaním.
zdroj: zena.sme.sk
foto: zena.sme.sk
Na tento tvarohový sen potrebujeme:
225 g kakaových sušienok
50 g masla
400 g jemného tvarohu
225 g kvalitnej horkej čokolády
100 g cukru
4 vajíčka
280 ml šľahačkovej smotany
5 PL čokoládového alebo kávového likéru
tuk na vymastenie formy
Postup:
Dno tortovej formy vymastíme. Sušienky pomoelieme alebo podrvíme a zalejeme ich rozpusteným maslom.
Hmotu preložíe a popritláčame lyžicou o dno formy. Korpus necháme vychladnúť. Ja som ho dala na chvíľu do chladničky.
Medzičasom si vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu. Rúru predhrejeme na 150°C.
Vyšľaháme si tvaroh, cukor a vajíčka do penista. Na najmenších otáčkach pomaly primiešavame do krému čokoládu, smotanu a likér.
Zmes nalejeme na korpus a pečieme približne hodinu. Zákusok je hotový, keď je lesklý, rôsolovitý a v strede tmavší.
Necháme vo forme vychladnúť a niekoľko hodín odstáť.
Na záver môžete poliať likérom alebo čokoládovou polevou - pred podávaním.
zdroj: zena.sme.sk
foto: zena.sme.sk
Komentáre
Zverejnenie komentára